Actualiteiten
Biodynamische wijn draagt het Demeter keurmerk. Deze wijnboeren werken volgens antroposofische principes en ze maken veelal prachtige, zeer levendige wijnen. Onze wijnrecensent Tjitske Brouwer van Vinoblesse sprak met Cathy Izarn, eigenaresse van Borie la Vitarèle in Causses-et-Veyran in Frankrijk. “Bij biodynamisch werken, spreekt mij de manier waarop wijnbouw wordt benaderd aan,” vertelde Cathy. “Er wordt gekeken hoe de wijngaard deel…
Lees verderHet is nog maar drie weken geleden dat de feestelijke lancering van Antroposofie Magazine plaatsvond, maar op de redactie zijn we ondertussen alweer hard bezig aan het voorbereiden het volgende nummer. Dit zal als thema ‘Kunst, cultuur en vakantie’ krijgen en verschijnt in de eerste week van juni. We hebben dan onder meer een interview…
Lees verderIn de rubriek Aandacht in het eerste nummer van Antroposofie Magazine hebben we een bewegingsenergizer opgenomen van Vincent Harry, docent Dans/Euritmie aan de Hogeschool Leiden. Een oefening voor een groep met kinderen van 9 tot 99 jaar. Vincent Harry doet de oefening graag even voor. Doe mee en warm even lekker op!
Lees verderEind december organiseerden de jongeren van de Antroposofische Vereniging in Nederland een drie-daagse bijeenkomst op de Kraaybeekerhof in Driebergen, met als thema ‘Nieuw en Oud, alles wat we wilden willen’. Dit filmpje geeft een mooie terugblik op die inspirerende driedaagse vol bijzondere ontmoetingen, waar onder meer onze columnist Jesse Mulder een lezing gaf en in…
Lees verderDe hedendaagse stedeling is in de war, vinden de makers van het nieuwe kledingmerk Appelkruimel & Fris. Alle hipsters, yuccies, slashies en yuppen nemen zichzelf volgens hen nét iets te serieus. Winkelstraten zijn gevuld met afbeeldingen van een onrealistisch schoonheidsideaal, maar ondertussen loopt er winkelend publiek in alle soorten en maten op straat. Appelkruimel &…
Lees verderEen courgette die te krom is, haalt het supermarktschap niet en wordt afgevoerd… zonde! Die zou je toch prima kunnen eten. De Verspillingsfabriek van Hutten wil op grote schaal dit soort voedselverspilling bestrijden door van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten te maken. Niet alleen consumenten gooien elke dag veel eten…
Lees verderOp 3 maart werd Antroposofie Magazine feestelijk gelanceerd in ‘De Jaren’ in Amsterdam. Voorzitter Jaap Sijmons lichtte het initiatief van de Antroposofische Vereniging in Nederland toe en overhandigde het eerste nummer aan Damaris Matthijsen. In de samenleving is op diverse levensterreinen een ontwikkeling gaande, waarin de antroposofie al een grote rol speelt. Hij noemde de…
Lees verderDe bekende popzanger Sting (voorheen zanger en bassist van The Police) schrijft en speelt niet alleen mooie liedjes, maar blijkt ook een uitstekende biodynamische wijnproducent. Onlangs won hij een prijs voor zijn biodynamische wijn ‘Sister Moon’, die vernoemd is naar één van zijn popsongs. In april viert de Italiaanse wijnbeurs Vinitaly in Verona het jubileum…
Lees verderDe biologisch-dynamische landbouw mag zich verheugen in belangstelling vanuit de hogere kringen. Prins Charles, His Royal Highness the Prince of Wales, sprak in een videoboodschap van 9 februari de internationale conferentie van de Italiaanse vereniging voor biologisch-dynamische landbouw toe, die van 19 tot en met 22 februari in Milaan werd gehouden. De videoboodschap van Prins Charles…
Lees verderWat kan euritmie betekenen voor het bedrijfsleven? De kern van het vak zit ‘m volgens trainer en euritmiedocent Vincent Harry in het samen bewegen: wat is de verbinding tussen jou in beweging met de ander? Harry doceert euritmie aan het Rudolf Steiner College in Rotterdam en werkt daarnaast als trainer en coach op het gebied van…
Lees verder