Barstensvol Leven
Het boek van 'onze' voedingsspecialiste Petra Essink is 6 november verschenen! Met 'Barstenvol Leven' legt ze samen met collega Paul Doesburg de basis voor het denken over vitale voeding. Het erkennen, en vervolgens verzorgen van de vitaliteitwaarde van onze voeding zou, volgens de schrijvers van dit boek, wel eens van groot belang kunnen zijn voor de toekomstige gezondheid van mensen, dieren, planten en de aarde. Petra verzorgt voor AM de rubriek 'Voeding & Vitaliteit'.
Naast het boek is ook een website gelanceerd. Op de site vind je informatie over het boek, maar ook over de opleiding Barstenvol Leven over Demeter voedingskwaliteit en biodynamische landbouw. Geïnteresseerd? De opleiding start in februari op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.
Wie geen hele opleiding wil volgen kan ook workshops volgen. Onder andere over de Schijf van zes, waarover Petra al in het septembernummer van AM schreef. Bij vitaliteit moet je je voeding volgens haar meer afstemmen op de levensprocessen die zich in je lichaam voltrekken. Haar advies: eet zowel wortel-, stengel-, blad-, bloem-, vrucht-, als zaadgewassen.
Petra Essink is werkzaam als journalist gespecialiseerd in thema’s: landbouw, voeding, gezondheid en onderwijs. Sinds 2014 is ze verbonden aan de Kraaybeekerhof Academie, als studieleider en docent van de opleiding Barstensvol Leven.