Kromme courgette krijgt tweede kans

Een courgette die te krom is, haalt het supermarktschap niet en wordt afgevoerd… zonde! Die zou je toch prima kunnen eten. De Verspillingsfabriek van Hutten wil op grote schaal dit soort voedselverspilling bestrijden door van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten te maken. Niet alleen consumenten gooien elke dag veel eten weg,  ook leveranciers van groenten, fruit en vlees, voedselproducenten en supermarkten zijn megaverspillers. Daar moeten we iets aan doen, vindt Hutten. Het bedrijf uit Veghel daarom onlangs gestart met De Verspillingsfabriek, waar onder de naam Barstensvol  bijvoorbeeld soep wordt gemaakt van groenten die door hun vorm niet voor verkoop geschikt zijn. Ook overschotten van het maken van pakketten voorgesneden groenten geeft Hutten op die manier een goede bestemming, net als producten die tegen de THT-datum aanzitten en niet meer verkocht kunnen worden of producten die als overschot zijn bestempeld.

Omroep Brabant nam een kijkje op de werkvloer: